FlixTrain, zasebni konkurent Nemškim železnicam

Po velikem uspehu avtobusnega prevoznika FlixBus, ki že pet let po vsej Evropi ponuja nizkocenovne prevoze z avtobusi, so v podjetju svojo dejavnost še razširili in začeli ponujati nizkocenovne vožnje z vlakom. Konec marca je začel voziti FlixTrain med nemškimi mesti Hamburg, Düsseldorf in Köln. Vlaki vozijo tudi med Berlinom in Stuttgartom, do konca letošnjega leta pa naj bi FlixTrain povezoval 28 destinacij v Nemčiji. FlixTrain je nizkocenovna alternativa za vlake Intercity in ICE, pri čemer vozovnice stanejo od deset evrov naprej. Potovanje med Berlinom in Stuttgartom je, ob koncu redakcije revije, s FlixTrain stalo 39 evrov, tretjina vlakov pa je bila polno zasedena. Za primerjavo pa stane potovanje z ICE-jem med omenjenima mestoma okrog 150 evrov.

FLIXTRAIN 02

Integracija FlixTraina v omrežje FlixBus

V Nemčiji bodo vlaki FlixTrain integrirani v razvejano omrežje prevozov FlixBus. Podjetje FlixTrain si namreč prizadeva, da bi potnikom omogočilo alternativo prevozom z avtomobili. Kombinacija prevozov z vlaki in avtobusi je po besedah podjetja za mobilnost v Evropi idealna. Poleg širitve svoje ponudbe v Evropi pa bo podjetje FlixBus začelo letos poleti voziti tudi v ZDA.

Od leta 2013, ko so začeli voziti z avtobusi v Evropi, se je z njihovimi avtobusi prepeljalo več kot sto milijonov potnikov. Glede na strateške usmeritve podjetja – ponujati kakovosten, vendar cenejši javni prevoz – si lahko na tem področju obetamo velike spremembe.

FLIXTRAIN 01

Komentiraj